Debetkort – Ett fördelaktigt alternativ

Är du likt andra vanliga svenskar en användare av ett betalkort? Med största sannolikhet så är svaret på den frågan ja. Vi lever i ett näst intill kontantfritt samhälle och butiker slutar i allt högre utsträckning att ta emot kontanter. De allra flesta använder dock sitt vanliga bankkort som är kopplad till sin personliga bank där lönen kommer in varje månad. Detta är ett direkt dåligt alternativ i jämförelse med de andra alternativ som finns på marknaden med olika debetkort som ploppat upp som svampar i skogen senaste åren. 

Banken tjänar idag pengar på att du använder ditt kort om det är exempelvis ett Mastercard eller Visa-kort. De får en procentuell andel som tas ut från säljaren som tar emot din betalning i sin kortterminal. Det har dock tidigare inte funnits några alternativ till vanliga bankkort. Men idag finns det aktörer som Rocker, P.F.C eller Lunar.

Fördelar som debetkort från nya aktörer erbjuder

  • Cashback på alla dina köp
  • Bonusar på dina köp
  • Virtuella kort för trygghet
  • Enkelt att spärra
  • Utökade reseförsäkringar

Cashback erbjuds på hela upp till 10% om du har Rocker Premium. Det betyder att du får upp till 10% pengar tillbaka på dina spenderade kronor i utvalda butiker. 

Du kan även få bonusar på dina köp som exempelvis Lunar erbjuder, det betyder att du får bonuspoäng som sedan kan användas för att köpa varor i utvalda butiker.

En mycket bra lösning för att skapa trygghet för dig som kund och som tidigare enbart fanns som trygghet på ett kreditkort är att du enkelt via mobilappen när du ska göra ett onlineköp kan skapa upp ett virtuellt tillfälligt kort. Det betyder att kortnumret som du får enbart fungerar för ett enda köp, sedan slutar det att fungera. På så vis lider du ingen risk att dina kortuppgifter läcker om du känner att sidan du handlar på känns opålitlig. Tidigare så har det varit en exklusiv trygghet med ett kreditkort, att det är bankens pengar som försvinner om du skulle råka ut för skimming och någon stjäl dina pengar på kontot.

Du kan när som helst via mobilappen spärra eller byta kod på ditt kort om du skulle tappa det eller glömma bort koden, jämfört med ett traditionellt bankkort från din bank.

Om du betalar minst 75% av din resa med exempelvis Rocker Premium så får du en utökad resegaranti som täcker upp om planet skulle vara försenat, resan blir inställd eller du akut skulle bli sjuk antingen innan din avresa eller om du behöver uppsöka läkarvård utomlands.

Lämna gärna en kommentar

Om Digigov

Vi fokuserar här på att skriva matnyttiga artiklar för att informera och lära. Främst fokuset kommer att ligga på ekonomi, finans och krediter. 

Nyheter som rör myndigheter och statliga instanser kommer även att förekomma.

Senaste inlägget