Fördelarna med SMS lån

Vi kommer i denna artikel att gå igenom vad ett SMS lån är och i vilket tillfälle som ett smslån är ett bra alternativ som låneform. Ett sms lån är en konsumentkredit som tagits fram för att göra det enkelt att låna en mindre summa pengar och snabbt få svar och pengarna på kontot. Det som dock utmärker sig för ett sms lån jämfört med många andra låneformer som exempelvis en kontokredit eller ett blancolån är att sms lån ofta är förknippade med en förhållandevis hög ränta. Därför är det viktigt att noga göra din research kring hur hög räntan är på lånet som du planerat att ta.

Ett sms lån lämpar sig bäst om du inte har ett sparkapital och någon oförutsedd utgift dyker upp som snabbt måste betalas men du vet att du har pengar på ingång inom en snar framtid och på så vis snabbt också kan lösa krediten. Vet du med dig att det råder en viss osäkerhet kring när och hur du ska få in pengarna för att betala tillbaka lånet så skulle vi starkt avråda sms lån som en låneform på grund av framför allt de höga kostnaderna som blir om du är försenad med att återbetala lånet. 

Vissa kreditgivare har som kampanj att du får en helt kostnadsfri första kredit så länge du återbetalar lånet inom 30 dagar. Kolla därför noga upp vilka erbjudanden varje specifik kreditinstitut har för dig som ny låntagare. 

Att tänka på med sms lån

Fördelen med ett sms lån är att de är mycket enkla att få och det går snabbt att få pengarna utbetalda på kontot, dock kommer det med ett pris. Ett pris som kan bli väldigt högt. Det är inte anmärkningsvärt alls om du i slutändan får betala tillbaka det dubbla mot beloppet som du lånat, om du inte ser till att betala tillbaka lånet i tid. 

Därför vill vi verkligen betona vikten i att sms lån endast är en bra låneform om du vet med dig att du kan återbetala den som förväntat, i tid. 

Om du redan har flera sms lån så är omstartslån en bättre låneform. Det är likt blancolån en bra låneform där du kan samla dina lån och det nya lånet betalar av det gamla sms lånet och du får endast ett enda lån med betydligt lägre ränta, på så vis blir du snabbare skuldfri.

Skulle det vara så att det går så långt att du inte betalar tillbaka lånet i tid och får en påminnelse som sedan går vidare till inkasso så riskerar du som nästa steg att få en betalningsanmärkning. En betalningsanmärkning ligger därefter kvar i tre år efter den har utfärdats om den blir betald och kommer inte tillåta dig under tiden att ens ta en hyreslägenhet eller ett mobilabonnemang. Du blir mer eller mindre ekonomiskt bakbunden. 

Lämna gärna en kommentar

Om Digigov

Vi fokuserar här på att skriva matnyttiga artiklar för att informera och lära. Främst fokuset kommer att ligga på ekonomi, finans och krediter. 

Nyheter som rör myndigheter och statliga instanser kommer även att förekomma.

Senaste inlägget