Jacuzzi eller spabad?

Spabad eller jacuzzi?

Det råder en del förvirring om vad ett spabad är och hur det skiljer sig från en jacuzzi, och det är faktiskt inte alls konstigt. För att bättre förklara hur dessa två skiljer sig åt (eller snarare inte skiljer sig åt) måste vi ta en närmare titt på vad det är som definierar ett spabad samt vad som definierar en jacuzzi. Detta gör vi för att underlätta för alla er som funderar på att köpa ett spabad att placera på altanen eller i trädgården

För att säkerställa att informationen är så korrekt som möjligt tog vi kontakt med experterna på Pentland som i många år har sålt spabad av högsta kvalitet.

Vad är en jacuzzi?

Till mångas förvåning är en jacuzzi i teorin ett spabad. Jacuzzi är nämligen namnet på det företag som utvecklade de första och de facto mest populära fristående spabaden för privat bruk. Det var den italienska familjen Jacuzzi som utvecklade baden och som även namngav dem.

Jacuzzin lanserade redan på 70-talet för att behandla en rad olika åkommor och är en idag en av de mest sålda varumärkena på spabadsmarknaden.

Vad är ett spabad?

Spabad, bubbelbad, jacuzzi, badtunna… kärt barn har många namn och det är spabad ett tydligt exempel på. Ordet spabad är nämligen bara ett av många namn för fristående varma bad med spaeffekter för privat bruk.

I regel placerar man sitt spabad i trädgården i anslutning till sin bostad för att kunna njuta av varma bad under bar himmel, samt alla de medicinska fördelar som ett varmt bad med jetstrålar erbjuder.

Sammanfattning

Så för att sammanfatta det finns det egnentligen ingen skillnad på en jacuzzi och ett spabad. Ordet jacuzzi är helt enkelt ett varumärkesnamn medan spabad är ett samlingsnamn för denna typ av bad.

Idag är spabad enormt populära och det säljs fler och fler bad för varje år som går. Faktum är att det är så pass populärt att man till och med kan kan beställa spabad på nätet.

Lämna gärna en kommentar

Om Digigov

Vi fokuserar här på att skriva matnyttiga artiklar för att informera och lära. Främst fokuset kommer att ligga på ekonomi, finans och krediter. 

Nyheter som rör myndigheter och statliga instanser kommer även att förekomma.

Senaste inlägget