När är ett sms lån en bra lösning

Nätshoppa med kreditkort

Ett sms lån är ett samlingsord för små lån utan säkerhet. Det betyder att du inte har något som pant för lånet som exempelvis en bil eller en fastighet när du tar ett billån eller bolån. Sms lån kännetecknas ofta också av korta återbetalningstider, höga räntor och sämre villkor än ett vanligt traditionellt lån via din vanliga bank. Fördelarna dock med sms lån är som tidigare nämnt att det går väldigt fort att få de utbetalda och kraven som ställs på dig som låntagare är väldigt små. Du behöver heller inte redogöra för vad du ska använda pengarna till.

Hur ansöker jag om ett sms lån

För att hitta sms lån som beviljar alla så kan du exempelvis surfa in på någon av alla jämförelsesajter som finns på nätet för att på så vis få en enklare och tydligare överblick där samtliga långivare listas och jämförs mot varandra med både för- och nackdelar. Där presenteras även och jämförs den effektiva räntan och övriga avgifter för lånet så som avi- och uppläggningsavgifter. 

När du hittat det lån som passar dig bäst så klickar du dig vidare till kreditgivarens hemsida och fyller i en ansökan som du därefter signerar med bank-ID, tidigare utfördes denna process via sms men i takt med att tekniken går framåt och för att försäkra sig om att det är rätt person som ansöker om lånet så används numera Bank-ID som ID-kontroll. Du får ofta svar direkt eller inom max 15 minuter där du blir meddelad om ditt lån har beviljats. Därefter har du ofta pengarna på kontot inom en timme. Det finns olika kreditgivare som har direktutbetalning på kvällar, helger och röda dagar. Om du är i väldigt akut i behov av pengarna så kolla då upp denna detalj för att försäkra dig om att långivaren har direktutbetalning som alternativ till just din bank. De allra vanliga bankerna som Nordea, Swedbank, SEB och Handelsbanken omfattas i de allra flesta fall av detta. 

Tänk dock på att sms lån är en högkostnadskredit och om du inte har möjlighet att återbetala lånet inom utsatt tid så riskerar du att få en betalningsanmärkning som kan göra det svårt för dig i vardagen. Du blir mer eller mindre ekonomiskt bakbunden under en period på tre år. 

Lämna gärna en kommentar

Om Digigov

Vi fokuserar här på att skriva matnyttiga artiklar för att informera och lära. Främst fokuset kommer att ligga på ekonomi, finans och krediter. 

Nyheter som rör myndigheter och statliga instanser kommer även att förekomma.

Senaste inlägget