Nätshoppa med ett kreditkort

Är du en person som nätshoppar mycket? Då hoppas jag innerligt att du är innehavare av ett kreditkort. Om inte så är det i allra högsta grad dags att införskaffa ett! Kreditkort är något som går att använda näst intill överallt.

Fördelarna med att använda sig av ett kreditkort när det kommer till näthandel är många och nackdelarna näst intill obefintliga. Så länge du är berättigad ett kreditkort med en stabil inkomst och inte har betalningsanmärkningar sedan innan så finns det en rad olika kreditkort som har specialiserat sig på just nätshopping. Det finns hundratals olika kreditkort på marknaden idag och vilket som passar varje individ bäst handlar i grund och botten om vilket behov man har av sitt kreditkort.

Innan vi går vidare så benämns ofta ett kreditkort som används till nätshopping för bonuskort eller kreditkort med cashback. Vi ska bena ut vad det innebär nedan. 

Bonuskort, anledningen till att begreppet bonuskort myntades har att göra med att du får en bonus för varje spenderad krona som du handlar med i hundratals olika nätbutiker. Det betyder att du får bonuspoäng in på ditt konto som ofta består av 50 öre – 1 kr per spenderad krona som sedan kan användas för att exempelvis handla mat, drivmedel eller boka en resa. I de allra flesta fall så har dessa kreditgivare en rad olika samarbetspartner där du har möjlighet att spendera dina pengar.

Här finner du mer tips om hur man kan nyttja ett kreditkort inom motorbranschen!

Kreditkort med cashback, anledningen till detta begreppet är att du får pengar tillbaka när du handlar. Det är faktiskt så bra som det låter. Skillnaden mot ett bonuskort där du får bonuspoäng som sedan måste spenderas i utvalda butiker så får du här rena pengar som oftast enkelt räknas av mot din kommande månadsfaktura för din användning på ditt kreditkort. Cashbacken brukar vara allt från 1% upp till 10% i unika fall. Rocker är en av aktörerna som har ett debetkort med upp till 10% i ren cashback på rätt prisplan. På Kreditkort.nu har du möjlighet att läsa ett femtiotal recensioner om olika kreditkort och dess för- och nackdelar. 

Försäkring när du shoppar

Dessa bonuskort kommer i de allra flesta fall med mycket fördelaktiga försäkringar när du handlar. Det kan bestå av exempelvis:

  • Leveransförsäkring
  • Prisförsäkring
  • Reseförsäkring
  • Förlängd garanti

På så vis så är du garanterad din vara innan du faktiskt betalar för den. Bokar du en resa på nätet så har du även många gånger en utökad reseförsäkring. Om du skulle bli sjuk så har du möjlighet att utan kostnad avboka resan eller om resan skulle bli inställd så kan du vara berättigad en generös ersättning. 

Lämna gärna en kommentar

Om Digigov

Vi fokuserar här på att skriva matnyttiga artiklar för att informera och lära. Främst fokuset kommer att ligga på ekonomi, finans och krediter. 

Nyheter som rör myndigheter och statliga instanser kommer även att förekomma.

Senaste inlägget