Sänk dina matkostnader med en matkasse

Spara pengar med en matkasse

Inflationen är ett faktum och vi har nyss gett oss in i en lågkonjunktur. Alla analyser visar på att situationen kan bli seglivad och framför allt att den kommer förvärras. Och tyvärr är matpriserna en av de drivande faktorerna. Därför börjar allt fler oroa sig över hur de ska klara av vardagen och hur man ska kunna sätta mat på bordet.

Enligt nya rön kan det finnas en otippad lösning. Matkassar med hemleverans verkar nämligen inte följa pristrenden och även om priserna för matkassar har stigit något så är det inte alls lika mycket som livsmedelspriserna.

Matkassar trotsar inflationen

Nyligen genomfördes Novusundersökning på uppdrag av Hello Fresh och den visar på positiva siffror för matkasseföretagen och dess kunder. Enligt undersökningen har 9 av 10 svenskar märkt av prisökningen på livsmedel men, som sagt, har priset på matkassar inte följt med i den utvecklingen.

Enligt Matpriskollen förväntas priserna för livsmedel stiga med upp till 25% innan inflationen vänder vilket är oroväckande för de allra flesta. I maj steg inflationen till rekordhöga 7,2% men priset på Hello Fresh matkassar har endast stigit med 5% i genomsnitt. Fortsätter trenden på detta sätt kommer alltså matkassar att fortsätta bli billigare än mat i matbutik och kan på så sätt bli en räddning för väldigt många.

Jämnare utgifter

En annan fördel med att handla matkassar med hemleverans är att man får jämnare utgifter på livsmedel. Enligt ovanstående undersökning lägger 34% av den svenska befolkningen mellan 3 000 och 5 000 på matvaror i månaden och i samband med att priserna ökar kommer man antingen lägga mer pengar på mat, eller tvingas köpa mindre mat.

Väljer du istället att ha en matkasse kan du hålla utgifterna jämna då du betalar samma pris för din matkasse varje vecka. Matkassen kan alltså vara ett verktyg för att kontrollera dina utgifter och hålla dig mer säker under dessa högst osäkra tider.

Är du intresserad i att testa en matkasse kan vi rekommendera Matkassen.nu som är en av de ledande jämförelsetjänsterna för matkassar på den svenska marknaden.

Kontroll över maten du äter

Mycket har hänt inom matkassar de senaste åren och idag kan du som konsument har betydligt större inflytande över den mat som levereras till dig. När man först började erbjuda matkassar (svenska bolaget Middagsfrid var först i hela världen), så var matkassarna förbestämda och som konsument hade du få eller inga möjligheter att påverka innehållet.

Idag erbjuder de flesta stora företagen, inklusive Hello Fresh och Linas Matkasse, så kallade “välja-själv-kassar” där du själv kan välja vilken mat du vill ha levererad varje vecka från ett stort arkiv med recept. Således kan du spara pengar, hålla utgifterna under kontroll och fortfarande har kontroll över den mat du äter varje vecka. En win-win-win skulle man kunna kalla det.

Lämna gärna en kommentar

Om Digigov

Vi fokuserar här på att skriva matnyttiga artiklar för att informera och lära. Främst fokuset kommer att ligga på ekonomi, finans och krediter. 

Nyheter som rör myndigheter och statliga instanser kommer även att förekomma.

Senaste inlägget