Spara pengar med en matkasse

Vi kan stolt presentera ett positivt samarbete med sajten matkassen.nu. Ägarna bakom sajten har tidigare haft en politisk koppling där miljöfrågor ofta varit uppe på tapeten. En annan av ägarna har även varit delaktig i olika föreningar som innefattar ekonomi och där med främst även spar.

Detta var starten till sajten www.matkassen.nu och dess början. Ägarna sökte runt på nätet och fann att det fanns ett antal liknande jämförelsesidor som tar upp och recenserar matkassar på nätet. En sak som de tidigt la märke till var dock att sidorna hade en vinkling som de ansåg vara felaktig. Det syntes tydligt att majoriteten av sajterna rankade den matkasse högst som erbjöd bäst ersättning säger en av grundarna.

En annan sak som även saknades var gedigna test och recensioner av de olika matkassarna, mycket handlade främst om en återspegling av den information som finns hos aktören i sig att hämta, vilket tyder på att man faktiskt inte provat matkassarna själv och därmed har svårt att återge en opartisk och korrekt bild av matkassarna i sig.

Vilken matkasse är bäst på marknaden?
För att bestämma vilken matkasse som är bäst så måste man också besluta sig för att välja vilka metoder man ska använda för att göra en sådan värdering. Saker som pris, leveranstid, smak på maten, recept osv är givetvis saker att ta i beaktning. Matkassen.nu har valt att ta följande punkter med i sin beräkningsmetod:

  • Pris
  • Hur många städer de levererar till
  • Variationer på recept
  • Kvaliteten
  • Rykte
  • Villkor
  • Råvaror

Många av matkassarna har tryckt upp sina egna brandade varumärken på basprodukter såsom pasta, ris och potatis exempelvis. Det är därför svårt att veta varifrån råvarorna kommer och behöver därför kvalitetssäkras innan man kan göra en korrekt bedömning.

Därefter har man utifrån ett poängsystem från 1 – 10 där 1 poäng är sämst och 10 poäng är bäst. Man har sedan adderat poängen som de fick ifrån vardera kategori och därefter fått ett slutresultat av vilken som är den bästa matkassen.

Bäst för mig behöver givetvis inte vara bäst för dig. Saker som att människor är vegan eller vegetarian, inte har samma smaklökar som någon annan är givetvis saker som inte går att ta hänsyn till då en övergripande värdering måste göras för att kunna falla flest människor i smak.

Mål och visioner med hemsidan
Målet med hemsidan har sedan starten att bli nummer ett vad gäller jämförelse av matkassar på nätet, där man hela tiden arbetar med att uppdatera sajten för att hålla informationen korrekt och aktuell vad gäller så väl priser som erbjudanden.

De har för avsikt att kunna lista alla Sveriges matkassar som finns på marknaden och har sedan starten fortsatt att fylla på recensionerna och fortsätta göra löpande tester hos aktörerna i sig.

Visionen är därefter att ta steget ut i Norden för att göra en motsvarande sajt för respektive land där samma koncept skall användas och på så vis växa organiskt med antalet besökare över hela norden.

Lämna gärna en kommentar

Om Digigov

Vi fokuserar här på att skriva matnyttiga artiklar för att informera och lära. Främst fokuset kommer att ligga på ekonomi, finans och krediter. 

Nyheter som rör myndigheter och statliga instanser kommer även att förekomma.

Senaste inlägget