Tips när du ska måla om hemma

Att måla om själv hemma är ingen större utmaning, men det kräver lite planering och att man har det som behövs för att måla om. Här anser vi att det behövs mer än en pensel och en målarburk för att göra det rätt och inte riskera att skada övrig inredning.

Utrustning som behövs för att måla om hemma

  • En roller och ett tråg att ha färgen i
  • En medelstor och en liten pensel
  • En målarburk med utvald färg
  • En pinne att blanda om färgen med
  • Papp att lägga på golvet om du spiller färg
  • Maskeringstejp
  • Eventuell pall eller stege

Börja med att lägga ut papp på golvet för att inte riskera att kladda färg på golvet. Täck även över eventuella möbler med plast eller bär ut de från rummet om möjligt. I värsta fall så ställ grejerna i mitten av rummet så det inte riskerar att skvätta färg när du målar. 

Sätt därefter upp maskeringstejp på kanter och hörn av väggen. Framför allt uppe vid taket och nere vid listen, så att du inte råkar måla i taket eller över listen med färgen. Skruva även loss eventuella eluttag för att kunna måla under eluttaget. 

Ta därefter fram en roller och ett tråg som är till för att måla de största ytorna på väggen. Börja med att öppna upp målarfärgen och rör om färgen med en pinne av något slag för att försäkra dig om att den inte har klumpat ihop sig. Därefter häller du i lite färg i tråget. Här börjar du med att lätt rulla rollern i färgen så att det blir en jämn yta med färg över hela rollern. 

Ta lätta och långa drag med rollern och måla hela rummet. Tänk på att lämna 5-10 cm ifrån list och tak för att inte riskera att du råkar kladda mer rollern i taket. 

Därefter går du över till den medelstora penseln där du målar så nära kanten som du bara kan för att sedan avsluta med den minsta penseln för att fixa målningen precis i skarven till listen och taket. På så vis så riskerar du inte att det blir ojämn målning eller skvätt i tak eller på listerna. 

Lämna gärna en kommentar

Om Digigov

Vi fokuserar här på att skriva matnyttiga artiklar för att informera och lära. Främst fokuset kommer att ligga på ekonomi, finans och krediter. 

Nyheter som rör myndigheter och statliga instanser kommer även att förekomma.

Senaste inlägget