Tips på afterwork med jobbet

Afterwork med jobbet

Är det dags för gruppaktivitet med jobbet? Faktum är att teambuilding aldrig har varit mer viktigt än 2022. I undersökningar så visar saker som teamkänsla och att ha roligt på jobbet ligger högre upp på listan än hur mycket man får i lön för sitt arbete. Det kan låta otroligt men är sant. Arbetsplatserna betalar allt mer likvärdigt varandra och medelklassen i Sverige får ett allt högre välstånd år efter år i Sverige. I och med detta så börjar vi att värdesätta andra saker än just pengar och frågan om vad man gör för teamaktiviteter med arbetet blir en allt mer frekvent fråga på arbetsintervjun. Någon form av sport brukar ofta vara ett populärt alternativ till aktivitet!

Saker att göra med jobbet

  • Köra gokart
  • Gå ut och bowla
  • Femkamp
  • Ordna en quiz
  • Grillkväll

Listan kan göras lång men här är några av de bästa tipsen som vi varmt kan rekommendera för en lyckad afterwork. 

Gokart är något som nästan alltid uppskattas och som alla tycker är roligt. Men är något som man sällan kommer iväg på själv. Anledningen är väl lite att det inte är riktigt lika roligt att köra själv som att köra ett gäng där man tävlar mot varandra. Letar du motorklubbar i Sverige så finns det hemsidor som listar samtliga och var man kan köra Gokart.

Bowling tycker de allra flesta är roligt och är likt gokart något som man sällan kommer iväg på. Här funkar det att köra allt ifrån 2 – 4 personer per bana för att hålla ett bra och högt tempo på spelet. 

Femkamp kan utföras på många olika sätt. Bor du i någon storstad så kan femkamp på Gröna Lund eller Liseberg varmt rekommenderas. Här får man chans att verkligen skapa en teamkänsla i vardera lag och skratten brukar komma som ett brev på posten.

Att göra en rolig quiz där man tar med frågor som rör jobbet eller personerna på jobbet brukar vara en rolig lek. Här finns det även färdiga quiz som går att använda sig av på nätet. För att göra det hela lite roligare så kan ni som företag köpa in ett gäng fina priser som går att vinna. 

Grillkväll på kontoret eller hemma hos chefen kan vara en trevlig tillställning. Här ges chans till mingel och prat om allt annat än jobb för en kväll. Att lära känna varandra utanför jobbet är teambuilding om något. 

Lämna gärna en kommentar

Om Digigov

Vi fokuserar här på att skriva matnyttiga artiklar för att informera och lära. Främst fokuset kommer att ligga på ekonomi, finans och krediter. 

Nyheter som rör myndigheter och statliga instanser kommer även att förekomma.

Senaste inlägget